Диви (из Elegant Themes) је тренутно, једна од напопуларнијих Вордпресових (енгл. WordPress) тема. Диви има велику заједницу, што значи да лако можете да пронађете решење за скоро сваки проблем на који наиђете (вероватно је већ неко наишао на исти и решио га). Поред тога, доста новца се улаже у развој и рекламирање па ће комплетан пројекат постати још популарнији и заступљенији.

Управо из ових разлога, Диви може бити одлично решење за израду сајта.

Да бисте започели свој посао користећи Диви тему, потребно је да Диви тема буде најпре инсталирана. Диви може бити коришћена као тема, или као додатак за Вордпрес. Уколико Диви користите као додатка за Вордпрес, можете га користити уз било коју другу тему.

Како инсталирати Диви тему на Вордпресу?

Потребно је да одете на сајт Елегантних тема, улогујте се на свој налог и преузмите пакет са темом:

Преузмите пакет са Диви темом и сачувајте га на свом рачунару. Пакет је величине од 6,7 MB, па уколико је лимит на вашем хостингу ограничен на 2 MB, подесите га тако да буде минимум 8 MB. Знам да у Адриахосту можете то да подесите и сами у свом cPanel панелу, за друге нисам сигуран, па ћете можда морати да контактирате свог хостинг провајдера и затражите да то ураде уместо вас.

Стандардна инсталација из Вордпресове контролне табле

Улогујте се на ваш Вордпрес сајт:

Идите на Изглед – Теме (Appearance – Themes):

Кликните на Додај нову (Add new):

Кликните на Отпреми тему (Uploud theme):

Кликните на Одаберите датотеку Choose File. Отвориће се нови прозор. Пронађите пакет који сте сачували на вашем рачунару и одаберите га. Да отпремите пакет и поставите га на свој сајт, кликните на Постави сада (Install Now):

After that, you can activate the theme like any other theme for WordPress. Just go to Appearance – Themes. Keep in mind that you need to click on the Activate button under the Divi theme:

Након тога, можете да активирате тему као и сваку другу тему за Вордпрес. Идите на Изглед – Теме. Потребно је да кликнете на Активирај (Activate) дугме у дну приказа Диви теме.

Обавезно прочитајте и текст: How to activate Divi theme.