Divi је премијум тема за WordPress коју добијате чланарином у Elegant Themes. Поред ове теме чланарином добијате укупно 87 тема и 7 премијум плaгина. Све заједно, уколико се одлучите, имаћете доста материјала за израду сајтова.

Записаћу овде како ради Диви тема и Диви билдер, и зашто је она корисна како за веб-дизајнере тако и за њихове клијенте. На крају, записаћу и како ову тему можете добити од мене.

Диви тема и Диви билдер

Одмах након инсталације ове теме, ваш сајт неће изгледати посебно у односу на друге сајтове. Питање Шта овде кошта 89$? је сасвим на месту. Међутим, Диви је добра управо због билдера који добијате уз ову тему. Наравно, билдер је саставни део теме, али може бити инсталиран и као плагин и коришћен уз неку другу тему.

Диви за Вордпрес

Овако изгледа подразумевано и без подешавања

Треба разликовати тему од билдера. Тема је оно што одмах добијате, док је билдер алат који ће вам помоћи да од теме направите нови и јединствени дизајн.

Тему можете подесити ако одете на Изглед – Прилагоди, односно Appearance – Customize. Овде можете пронаћи на десетине подешавања која ће вам омогућити да подесите све што није могуће лако подесити на некој другој теми а да при томе не морате да инсталирате плагинове за та подешавања.

Подешавање Диви теме

Овде подешавате слова, распореде, изглед менија, футер, виџете и још много тога

Овде можете видети и прочитати текст о основним подешавањима: Прво подешавање , али ће вам сигурно бити од користи и Како инсталирати Диви тему као и Како активирати Диви тему.

Билдер је кључан за све лепе радове

Билдер омогућава да буквално по драг-дроп (енгл. drag and drop, прев. превуци и пусти) систему скројите страницу по сопственој идеји и потреби. На тај начин лако можете направити много јединствених страница и сајтова, а да при томе користите једну тему – Диви.

Билдером можете правити странице и текстове. Потребно је само одабрати да ли ће бити коришћен класични уређивач или Диви. Погледајте испод како се укључује билдер за креирање текста или странице:

Уколико кренете одмах да пишете, страница или чланак ће бити направљени у класичном Вордпрес уређивачу, али ако кликнете на „Користи Диви израђивач“ добијате много више опција.

Овако изгледа конструкција већ направљене странице у Диви билдеру:

Већ изграђена страница у Диви билдеру

Већ изграђена страница у Диви билдеру

Сваки правоугаоник на слици изнад има своју функцију, док клик на подешавање (три водорадне цртице) отварају опције за сваку зону, функцију и модул. Све што видите на слици може бити премештано или уклоњено на један клик, док додатни модули могу такође бити додати врло брзо.

Снимио сам и један видео где се види како се гради страница. Препоручујем да снимак погледате преко целог екрана како бисте боље видео шта се дешава:

 

Добро за веб-дизајнере и њихове клијенте

Elegant Themes већ неколико година улаже у развој, маркетинг, affiliate, заједницу и подршку за све своје производе. Диви је тренутно њихов најисплативији производ који окупља велики број корисника. Када много људи користи један овакав пројекат, значи да је много пута тестиран, пронађене су и исправљене грешке, много упутстава је написано и доступно на интернету па је лако пронаћи право решење, инспирацију и идеју за нови сајт.

Ево пар корисних линкова: Примери сајтова са Диви темом, Диви форумThe Divi Kitchen. Наравно, Гугл је такође од велике помоћи.

У Дивију је сада доступан и „обилазак“ који ће вашим клијентима омогућити да лако ускоче у сајт који сте направили за њих и да наставе са даљим радом. Више о томе прочитајте на блогу Product Tours For Divi.

Наравно, ово вам неће требати уколико сајтове израђујете са идејом да наставите да радите за тог клијента, уносите му нове садржаје, производе и слично. Опција обиласка се може искључити у подешавањима теме. Међутим, уколико израђујете и предајете сајт на даље одржавање у режији клијента, ово је одлична ствар!

 

Контакт и консултација за Диви тему и израду сајта

Уколико још увек трагате за добрим хостингом (потребно да би сајт био постављен на интернету) и добром темом за Вордпрес као што је Диви, слободно ми поставите питање користећи форму испод. Могу вам направити и сајт или вас упутити како да то сами урадите користећи Вордпрес.

Уколико се бавите веб-дизајном, зарађујете израдом сајтова, и још увек нисте сигурни да ли је Диви права ствар за ваш посао, слободно ми пишите и даћу вам Диви да испробате – бесплатно.

Диви консултација:

11 + 1 =

Моје искуство

Већ пар година користим Диви тему и направио сам неколико сајтова на тај начин. Оно што ми се највише свиђа је то што за основне презентационе сајтове најчешће није потребно инсталирати плагинове других аутора како би се постигла одређена функција или визуелни детаљ. Диви или нека друга тема из Elegant Themes уз билдер и плагинове, представљају одлично решење. Уколико сте тражили препоруку, управо сте је добили. Јавите се ако затреба нешто или имате по неко питање.