Уз помоћ ове апликације за писање на енглеском језику биће вам лакше да пишете граматички и правописно тачно. Апликација постоји као засебни програм за рачунар, али и као додатак за Гугл Хром која све време пази шта пишете и указује вам на грешке које правите.

 

Grammarly за писање на енглеском језику

Grammarly има своју бесплатну и верзију која се плаћа. Ја лично користим бесплатну већ неко време, али с обзиром да она ради одлично, планирам и да закупим плаћену верзију (која вероватно ради још боље). Нисам испробао програм који се инсталира на рачунар, па користим додатак за Хром и онлајн верзију на званичном сајту која је одлична јер ту могу складиштити и текстове које пишем и припремам.

Овде можете прочитати више о овој апликацији: Grammarly

На истом месту можете преузети и додатак за Хром. Биће потребно да се регистујете да би све радило уредно и да бисте користили онлајн верзију.

 

Ради у току писања и одмах можете исправити грешке

Током писања, апликација проверава и подвлачи црвеном бојом речи које су погрешно написане. Да бисте исправили грешку потребно је да кликнете на подвучену реч да бисте добили исправку. Исправка се отвара у виду менија, док клик на понуђену тачну реч аутоматски мења ону која је погрешно написана у вашем тексту.

Ево кратког видео снимка где се одлично види како ради:

 

Онлајн апликација

На слици испод можете видети како изгледа онлајн верзија. Као што сам поменуо, користим је као складиште за текстове који су у припреми. Одлично је што овде можете отпремити документа које желите да преконтролишете и видите да ли имате грешке у писању:

На пример, написали сте биографију или мотивационо писмо на енглеском и пре него што га пошаљете желите да видите да ли је све уредно.

 

Може да ради на блогу, Фејсу и било где

Једном када инсталирате додатак за Хром, радиће на свакој страници када будете писали нешто. Чак и на Фејсу, било да коментарише неки пост или делите своју данашњу мудрост на енглеском језику, Грамарли ће вас исправити уколико направите грешку.

За сајтове где не желите да буде укључена провера једноставно је искључите тако што ћете кликнути на иконицу додатка, а затим на дугме искључивање/укључивање:

Одаберите британски или амерички

У истом менију можете одабрати да се провера врши по америчком или британском језику у зависности од тога шта вам је потребно.

Укључите дефиниције и синониме

На слици изнад можете видети и опцију за понуду дефиниција (фраза) и синонима, па уколико вам је то потребно, ето лепог решења.

 

Испробајте и јавите ако користите бољу

Сигурно да постоје и друга решења у виду сличних апликација. Користим и препоручујем ову јер је све на један клик већ спремно за исправку, не поставља сувишна питања око подешавања и у току рада, брза је и бесплатна. Најкраће речено, ради само оно што је потребно у тренутку када пишете своје текст, блог, биографију или коментаришете на енглеском.

Ако сте испробали и успешно користите бољу апликацију од ове, јавните и мени.