ја сам ИВАН БЛАГОЈЕВИЋ,
ово је мој блог

Радим као Engineering Lead у Адриахосту. Највише времена проводим на Линукс серверима.

Помажем људима да реше проблеме и да одаберу прави хостинг за свој сајт. Овде је моја радна биографија.

Рођен сам и одрастао у српској православној породици. Тако и данас живим.

Поштујем туђе традиције и трудим се да не заборавим своју. И даље оловком бележим битне ствари и држим за ту навику да је важна.

Шта родбина мисли да радим…

…је оно што ја стварно радим. Већином пингујем, дигујем, радим форензику, пратим и истражујем у пару са продајом.

O чему пишем овде

Текстови о Вордпресу, о програмима које користим, по неки користан савет и слично…  упутства за сервере, хостинг, као нешто елементарно што вам треба да бисте имали сајт и постојали на интернету. Имам и нека упутства за Фотошоп.

Дина – књига, филм, визија која није добила довољно пажње

Први пут сам се срео са Дином у филму из 1984. године. Те године сам и ја рођен па је морало да сачека неких 10 година да први пут са разумевањем погледам овај филм.

Ако кренемо редом, прво сам био одушевљен филмом, а онда је прошло неких петнаестак година, када сам наишао на књигу, односно на књиге које дају живот целом једном универзуму и будућности човечанства за неких 20.000 година од данас.

Читај овде…

Инсталација Вордпреса на Виндовсу је тек мало компликованија него инсталација на хостингу, серверу, па вам треба који минут више. Све укупно, након 10-так минута спремна је Вордпресова инсталација на којој можете да вежбате или чак правите сајт који ћете касније поставити на неки хостинг.

Српску државу основали су свеци. Ни пирати, ни разбојници, нити какви вукодлаци, него српски свеци.

Свети Николај Жички

Искрен да будем, и ја сам мислио да се ради о “велико-српској бајци” када год неко започне причу да смо заузимали територију од Средоземља до Балтика. Међутим, читао сам недавно Грчке митове од Роберта Гревса са идејом да се подсетим чега је све ту било и нашао сам два занимљива детаља које раније нисам приметио.