Вероватно сте видели да неки сајтови имају иконице у изборнику или текст и иконице комбиновано. Ово можете лако додати и сами и то без коришћења посебних додатака. За контакт страницу можете додати писамце, за телефон иконицу слушалице или за поклон додати иконицу пакетића.

Ево како додати иконицу у Вордпрес изборник

Пронађите иконицу коју желите да додате у изборник. Иконицу можете пронаћи на сајтовима који омогућавају бесплатно преузимање иконица (погледајте на крају овог текста) или је можете направити сами. Када будете имали иконицу, можете започети креирање новог текста и ту одмах додајте иконицу. Овако изгледа када се иконица дода у нови чланак:

Није нам потребно да чланак буде објављен, али нам треба код који приказује иконицу. Кликните на језичак Текст (одмах поред језичка Видљиво):

Прекопирајте код који ту видите и затворите овај чланак. Није потребно да буде објављен, па га можете сачувати као нацрт или га обрисати.

Идите у Изглед Изборници. Додајте нову прилагођену везу. У поље URL упишите адресу до странице, а у Текст везе поставите код који сте копирали из чланка, затим кликните на Додај у изборник:

Појавиће се нови упис у изборнику. Овај упис тада превуците тамо где желите да се иконица приказује и сачувајте промене у изборнику.

На овај начин можете додати обичне иконице или гиф покретне слике. Ево како то изгледа када се дода обична иконица:

Овако изгледа када се у изборник дода гиф покретна слика:

или овако:

Наравно, уколико вам је тако нешто потребно. Ако баш решите да искористите гиф пронађите пулсирајуће писамце (за контакт форму, нпр) или направите неки текстуални ефекат у Фотошопу и сачувајте ту анимацију у гифу. Обично је лепо и укусно да одаберете обичну лепу иконицу која ће недвосмислено указати шта се налази на страници до које води клик на иконицу.

Бесплатне иконице за Вордпрес изборник

Бесплатне иконице можете пронаћи на  flaticon.com сајту. Овде је све прилично једноставно, одаберите иконицу, боју и величину и преузмите је.