Ако сте љубитељ Бебас фонта, а потребно је да нешто урадите на ћирилици, добро је да знате да постоји и ћирилични Бебас (енгл. Bebas) фонт. Пуни назив овог фонта је Bebas Neue Cyrillic и можете га преузети и инсталирати на свом рачунару бесплатно.

Бебас фонт можете преузети бесплатно

Ћирилични Бебас фонт, Bebas Neue Cyrillic, можете преузети овде: Ћирилични Бебас фонт. Одмах по преузимању, фонт можете да инсталирате дуплим кликом на преузету датотеку или десним кликом на датотеку и бирањем опције Install.

Поред овог основног фонта који сте најчешће виђали, на следећим линковима можете преузети и друге типове:

Одмах након инсталације можете користити овај фонт у било ком програму за уређивање слика, урађивање текста или било ком програму који користи графички приказ фонтова.

Добро се истиче на свакој позадини

Оно што ја волим код Бебас фонта је то што се добро истиче на свакој позадини, јасан је, једноставан и леп. Често волим да користим овај фонт када треба нешто посебно да буде истакнуто на вишебојној позадини, па пуна и квалитетна слова дају важност онога што ту пише. Обично волим да кажем, да када не знаш који ћеш фонт да употребиш, ти стави Бебас и биће све у реду.

Са друге стране, овај фонт не волим да користим при изради сајта јер узима превише квалитетног места код дужих наслова. Губитак места на страници често значи мање простора за информације било да је њихова природа визуелна или се губи простор за други текст. Међутим, код кратких наслова на страницама, Бебас може бити одличан избор.