Verovatno ste videli da neki sajtovi imaju ikonice u izborniku ili tekst i ikonice kombinovano. Ovo možete lako dodati i sami i to bez korišćenja posebnih dodataka. Za kontakt stranicu možete dodati pisamce, za telefon ikonicu slušalice ili za poklon dodati ikonicu paketića.

Evo kako dodati ikonicu u WordPress izbornik

Pronađite ikonicu koju želite da dodate u izbornik. Ikonicu možete pronaći na sajtovima koji omogućavaju besplatno preuzimanje ikonica (pogledajte na kraju ovog teksta) ili je možete napraviti sami. Kada budete imali ikonicu, možete započeti kreiranje novog teksta i tu odmah dodajte ikonicu. Ovako izgleda kada se ikonica doda u novi članak:

Nije nam potrebno da članak bude objavljen, ali nam treba kod koji prikazuje ikonicu. Kliknite na jezičak Tekst (odmah pored jezička Vidljivo):

Prekopirajte kod koji tu vidite i zatvorite ovaj članak. Nije potrebno da bude objavljen, pa ga možete sačuvati kao nacrt ili ga obrisati.

Idite u Izgled Izbornici. Dodajte novu prilagođenu vezu. U polje URL upišite adresu do stranice, a u Tekst veze postavite kod koji ste kopirali iz članka, zatim kliknite na Dodaj u izbornik:

Pojaviće se novi upis u izborniku. Ovaj upis tada prevucite tamo gde želite da se ikonica prikazuje i sačuvajte promene u izborniku.

Na ovaj način možete dodati obične ikonice ili gif pokretne slike. Evo kako to izgleda kada se doda obična ikonica:

Ovako izgleda kada se u izbornik doda gif pokretna slika:

ili ovako:

Naravno, ukoliko vam je tako nešto potrebno. Ako baš rešite da iskoristite gif pronađite pulsirajuće pisamce (za kontakt formu, npr) ili napravite neki tekstualni efekat u Fotošopu i sačuvajte tu animaciju u gifu. Obično je lepo i ukusno da odaberete običnu lepu ikonicu koja će nedvosmisleno ukazati šta se nalazi na stranici do koje vodi klik na ikonicu.

Besplatne ikonice za WordPress izbornik

Besplatne ikonice možete pronaći na flaticon.com sajtu. Ovde je sve prilično jednostavno, odaberite ikonicu, boju i veličinu i preuzmite je.