Ako ste ljubitelj Bebas fonta, a potrebno je da nešto uradite na ćirilici, dobro je da znate da postoji i ćirilični Bebas (engl. Bebas) font. Puni naziv ovog fonta je Bebas Neue Cyrillic i možete ga preuzeti i instalirati na svom računaru besplatno.

Bebas font možete preuzeti besplatno

Ćirilični Bebas font, Bebas Neue Cyrillic, možete preuzeti ovde: Ćirilični Bebas font. Odmah po preuzimanju, font možete da instalirate duplim klikom na preuzetu datoteku ili desnim klikom na datoteku i biranjem opcije Install.

Pored ovog osnovnog fonta koji ste najčešće viđali, na sledećim linkovima možete preuzeti i druge tipove:

Odmah nakon instalacije možete koristiti ovaj font u bilo kom programu za uređivanje slika, urađivanje teksta ili bilo kom programu koji koristi grafički prikaz fontova.

Dobro se ističe na svakoj pozadini

Ono što ja volim kod Bebas fonta je to što se dobro ističe na svakoj pozadini, jasan je, jednostavan i lep. Često volim da koristim ovaj font kada treba nešto posebno da bude istaknuto na višebojnoj pozadini, pa puna i kvalitetna slova daju važnost onoga što tu piše. Obično volim da kažem, da kada ne znaš koji ćeš font da upotrebiš, ti stavi Bebas i biće sve u redu.

Sa druge strane, ovaj font ne volim da koristim pri izradi sajta jer uzima previše kvalitetnog mesta kod dužih naslova. Gubitak mesta na stranici često znači manje prostora za informacije bilo da je njihova priroda vizuelna ili se gubi prostor za drugi tekst. Međutim, kod kratkih naslova na stranicama, Bebas može biti odličan izbor.