Reglažu trapa uradio sam odmah nakon zamene guma, stavio sam zimske gume u novembru. I evo kako je to prošlo, zapisao sam i generalne beleške o tome šta je to reglaža trapa i na šta obratiti pažnju. Pri zameni guma uradio sam balansiranje svih guma i reglažu, preporučujem i da Vi isto uradite.

Kada se radi reglaža trapa Fiat Grande Punto

Evo nekoliko opštih saveta o tome kada je preporučljivo da se radi reglaža trapa na Fiat Grande Punto Beograd:

  • Pri zameni guma, stavljate letnje ili stavljate zimske gume
  • Pri bilo kom radu (zameni dela) na točkovima treba prekontrolisati i uraditi reglažu
  • Ako često vozite po neravnog terenu, rupama ili prelazite mnogo kilometara
  • Pri većoj brzini ste naleteli na ivičnjak, leženi policajac ili rupu na putu
  • Primećujete da na ravnom i pravom putu pri ujednačenoj brzini auto vuče u jednu stranu (skreće)
  • Primećujete da se gume neravnomerno troše – habaju na jednoj strani

Kao što sam već napisao na početku, ja sam reglažu uradio u novembru pri stavljanju zimskih guma, a već sam to i planirao jer sam auto kupio polovan u septembru pa bih svakako sproveo kontrolu. E sada, ovo je malo i neodgovorno od mene, pa ako i vi kupite polovan auto uradite reglažu odmah ili ubrzo nakon kupovine jer je dobro prekontrolisati – ne znate kako je auto vožen i šta je tačno rađeno do sada.

Šta je reglaža trapa?

Reglaža ili centriranje trapa je podešavanje više parametara na trapovima i točkovima kako bi se ovi delovi uklopili u fabrički propisano stanje vozila. Trapovi i točkovi se centriraju i podešavaju tako da pravilno naležu na podlogu, da budu paralelni jedni sa drugima i da vozilo vode pravo napred bez odstupanja.

Ovim olakšavate upravljanje vozilom, delovi za upravljanje se manje opterećuju, ali i produžavate vek guma jer se gume sa ispravnim centriranjem habaju i troše ravnomerno. Automobili sa lošim centriranje troše gume neravnomerno pa se dešava da jedna strana gume bude “sastrugana” do pucanja, dok je jedna strana “ko nova”, pa obratite pažnju.

Kada odete u servis za reglažu (centriranje trapa) serviser će u računaru uneti parametre Vašeg auta (tražiće Vam broj šasije), računar će onda pronaći fabričke karakteristike, zatim izmeriti odstupanja na Vašem autu i tako će izmeriti koliko i šta tačno treba ponovo podesiti da bi bilo ispravno.

Fiat Grande Punto reglaža prednjeg i zadnjeg trapa?

Meni je ovo prvi auto, pa sam pri zakazivanju reglaže od sekretarice koja prima pozive dobio informaciju da reglaža košta 2.000 dinara po trapu, pa kako kaže ukupno 4.000 ako se radi prednji i zadnji trap. Iskreno, nisam imao pojma da li se na Puntu rade oba trapa.

Pozvao sam i par drugih servisa i tamo gde se na telefon javio majstor direktno na telefon, dobio sam informaciju da se na Puntu radi samo prednji trap, dok se zadnji trap ne šteluje već ako ima nekih problema moraju se menjati određeni delovi i stavljati novi – ako se nešto iskrivilo ili slično. Takođe, majstor reče da se zadnji trap šteluje samo kod “ozbiljnijih” automobila 🙂 jel te, dok je Punto skromniji.

Dakle, na Fiat Grande Punto Easy (u mom slučaju 2015. godište) radi se reglaže samo prednjeg trapa. Zadnji trap se ne radi, već se menjaju određeni delovi ako su centriranja pomerene ili iskrivljena na zadnjem trapu.

Dakle, plaćam 2.000 dinara, a ne možda 4.000 kako je sekretarica rekla. Morao sam da proverim.

Reglaža trapa Fiat Grande Punto cena

E sada, ovde ima nekih fora u zavisnosti od servisa do servisa. Ja sam platio 2.000 dinara u tu ulazi sve, provera i reglaža.

Kada sam zvao više servisa, zaključio sam da različito naplaćuju različiti servisi. Evo koje su fore:

  • Neki servisi imaju fiksnu cenu, kao ovaj moj gde sam ja radio (izgleda da je ovo uvek skuplja varijanta)
  • Neki servisi imaju cenu za svaku stavku, kontrola, rad po točku, nagib, zatur, raspon (platite koliko majstor bude radio)

U mom slučaju, kako reče majstor bilo je odstupanja “samo malo na desnom točku” posao od 5 minuta, i platih 2.000 dinara.

Dakle, jeftinije bih prošao da sam našao i otišao kod nekog ko naplaćuje samo za ono što konkretno radi. Prošao bih upola jeftinije.

Preporuka za reglažu trapa Fiat Grande Punto Beograd Karaburma Višnjički bulevar
Da se razumemo, ovo je moj prvi auto i prva reglaža trapa. Stavio sam zimske gume, uradio balansiranje i reglažu trapa u Auto centru Tadić. U odnosu na prethodnu vožnju, primećujem vidljivu razliku i lakoću u vožnji, ništa specijalno ali dosta primetno, pa mogu da kažem da je ova kompletna zamena prošla lepo. Dodatno, kod mene je presudno bilo to što su mi oni blizu i rade posle 17 časova (do 19 časova).

Ja jesam našao i servis koji naplaćuje po radu i kod njih bi mi bilo jeftinije, ali ovde mi je bliže, već su mi prodali gume, ugradili, balansirali, čuvaju mi gume u hotelu za gume, pa hajde da uradim i reglažu kod njih.

Osnovno kod reglaže trapa

Postoje tri parametra koji su važni kod centriranja (reglaže trapa) i to su zatur, nagib i raspon.

Šta je to zatur kod reglaže trapa?

Zatur nema uticaj na potrošnju gume (pneumatika) ali ima veliki uticaj na upravljanje vozilom. Pravilan zatur je pozitivan i to od 3 do 5 stepena. Na internetu sam pronašao složene definicije oko toga šta je tačno zatur ali evo jedne slike koja sve objašnjava (zatur je ugao između ose amortizera i normale na horizontalnu ravan):

Šta je to nagib kod reglaže trapa?

Ako točkovi naginju ka spolja ili ka unutra to znači da treba poravnati nagib. Cilj je da on bude 0 stepena – da nema odstupanja. Jasno je da se kod lošeg nagiba više i neravnomerno troše pneumatici (gume). Evo prepisao sam i definiciju šta je to tačn nagib “nagib je ugao između točka i normale na horizontalnu ravan”. Evo i jedne slike koja lepše opisuje šta je to nagib:

Šta je to raspon kod reglaže trapa?

Kada se gleda odozgo, to je ugao koji točkovi sklapaju sa centralnom osom automobila, evo pogledajte sliku šta je to raspon kod reglaže (centriranja) trapa: